Monday 11 June 2018

Pradus Septimus, ambush of the cold metal!

Scenariul: Crucible of war:Ambush!
Conditii de victorie:
Victorie majora aparator: Minim o treime din power lvl.-ul armate trebuie sa scape.
Victorie majora atacator: La sfarsitul jocului,aparatorul nu a reusit sa evacueze o treime din power lvl.-ul armatei sale.

Aparator: Rencsik Remus- Crimson fists second company.

Batalion detachment 5 CP

  • Hq 1. Cpt. Valencio power fist (Fist of Vengeance relic) and storm bolter
  • Hq 2. Locotenent cu Armor Indomitus (-1 CP pentru 2 relicve) cu power fist and plasma pistol
  • Troop 1. 5 scouts with sniper rifles and cammo cloaks  
  • Troop 2. 5 scouts with sniper rifles and cammo cloaks  
  • Troop 3. 10 man tactical squad with heavy bolter, flamer, srg. with power fist and plasma pistol
  • Dedicated transport: Land Speeder storm with heavy bolter and cerberus missile launcher


Atacator: Razvan Mihai - Mephrit dinasty necrons

Patrol detachment

  • Hq: Ptolemac, cryptek with veil of darkness and chronometron
  • Troop 1: 20 warriors
  • Troop 2: 5 immortals with gauss
  • Elit: Triarch stalker with heat ray
Dimenisunea hartii este de 4x4 avand in vedere punctajul mic ale armatelor.


Fiind constienti de prezenta necronilor, Valencio, impreuna cu trupele lui, isi fac planurile de a scapa din orasul parasit. In acest timp, necronii, condusi de Ptolemac, se pregatesc de un asalt frontal. Am incercat sa fur initiativa, fara succes. 

Necrons tura 1. 
Stalkerul avanseaza si reuseste sa ucida 2 scouts din prima trupa, a doua trupa suferind si ea din cauza focului devastator al imortalilor si a warriorilor.




















Crimson fists tura 1. 
Orbital bombardmentul pune o rana pe stalker si curata niste razboinici, dar liniile necronilor scapa destul de neatinse. Locotenentul si primul combat squad se avanta in fata, impreuna cu land speederul storm. La finalul salvei de deschiderii, space marines lasa stalkerul in 6 rani si locotenentul da comanda de sarja. 2D6 auto hits fac praf combat squadul, ramanand in viata numai sergentul si locotenentul, care nu reusesc sa termine stalkerul; de asemenea, printr-o sarja de 10", land speederul reuseste sa blocheze warriors si immortali in cc, luand o rana pe overwatch. 





















Necrons tura 2
Stalkerul se retrage iar warriorii raman in lupta, pentru ca Ptolemac le comanda sa incerce sa distruga transportorul, fara succes. 





















Crimson fists tura 2. 
Chiar daca Stalkerul s-a retras, baietii incep sa il fugareasca necontenit! Locotenentul trage un plasma shot, -2 rani! Sergentul trage un plasma shot, inca 2 rani! Sarjeaza locotenentul, incaseaza 2 rani dar ajunge langa el si alaturi de sergent, care parca ar avea rachete in picioare, fac din stalker o pulpa batuta. Intre timp, warriorii reusesc sa puna 2 rani pe speeder. In acest moment, fists se simt in stare sa duca la bun sfarsit misiunea.



Necrons turn 3. 
Vazand moartea stalkerului, Ptolemac se decide sa schimbe strategia: se teleporteaza impreuna cu warriorii si se pozitioneaza ideal pentru a curata pe cei ce au iesit din ascunzatoare. Din cauza neatentiei, am uitat ca se masoara cel mai apropiat model de cel mai apropiata tinta (cand vine vorba de tras in caractere), iar inamicul meu a profitat de gresala mea, eliminand locotenentul.



Crimson fists tura 3.
Vazand sacrificiul eroic al locotenentului, Valencio se decide sa intre eroic intre razboinici pentru a'i opri din carnagiul calculat initiat de Ptolemac. Se arunca in lupta impotriva acestuia si ii arata ce inseamna onoarea Crimson fistilor: dintr'o singura tura, il face fier reciclat pe cryptec si se consolideaza intre warriori, pentru a le capta atentia in timp ce soldatii lui incearca sa iasa de pe harta.



Necrons tura 4. 
Pentru o masinarie de mii de ani, nu conteaza daca conducatorul lui nu mai e, el e mereu setat pe carnagiu maxim! Fixeaza baionetele si trec la lucru: din pacate, am uitat de warlord trait-ul meu (+1 rana si ignore dmg on 6+) deci cantitatea de atacuri a warriorilor il pun in genunchi pe bravul capitan.



Crimson fists tura 4.
Vazand sacrificiul eroic al lui Valencio, toata linia de space marine incepe sa avanseze, pentru a reusi macar sa dea un semnal de alarma celor stationati in tabara lor. Land speederul incearca sa se intoarca dupa niste scouts, pentru a reusi sa ii salveze, dar efecienta warriorilor e inegalabila: dintr'o singura tura de shooting elimina transportorul ramanand scouts-ii expusi. Vazand asta, tactical squad-ul se decide sa sara in fata lor pentru a oferi scouts-ilor posibilitatea de retragere. Intre timp, eroul sergent continua lupta impotriva immortalilor.



Necrons tura 5. 
Wariorii incearca din rasputeri sa doboare marinii, dar acestia le tin piept masinariilor.
Intre timp, mai piere inca un immortal, squadul ramanand intr-un singur model. Fists in sfarsit vad o posibilitate de scapare, deci se avanta spre capatul hartii.



Crimson Fists tura 5. 
In clipa asta, nimeni nu mai e interesat de lupta, toata lumea fuge spre libertate! Scouts avanseaza (ambele trupe fiind extrem de aproape de iesire), sergentul pleaca de pe harta, in timp ce ultimii baieti tin piept warriorilor ramasi; va puteti imagina tensiunea amandorura, pentru ca totul atarna de acel roll de trecere in tura 6!




Ultimul zar a fost aruncat si este un 2+!!!
Chiar daca totul era enorm de strans, necrons reusesc o victorie spectaculoasa! Din cate se poate vedea in ultima poza totul s-a redus la 2 run-uri ale scouts-ilor (daca era tura 6).
O victorie bine meritata a lui Razvan.

Ca si incheiere, la cerinta adversarului meu victorios, postez un mic prolog al povestii necronilor pe Pradus Septimus:
"Aerul rece bătea cu sălbăticie asupra feței sale, ducând cu el praf și pulbere la ochii și gura Cryptekului, iar Ptolemac Cel Sumbru își aducea aminte. 
El își aducea aminte cum în trecut, un trecut îndepărtat în care pielea sa era carne și nu fier, în care ochii trebuiau protejați de astfel de vânturi pentru a nu orbi.
Un trecut în care ei se numeau necrontyr și nu necrons.
Dar era așa de îndepărtat că uneori el se întreba dacă nu era de fapt un vis neuitat care încă îl bântuia.
Nici lupta recentă împotriva celor cu pumni roșii nu l-a înveselit.
 Lupta a decurs ca multe altele, dușmanul trăgea în ei, ei în dușman, însă războinicii lui Ptolemac se ridicau înapoi la luptă, dușmanul nu.
Însășî liderul invadatorilor a fost răpus la un pas de libertate și viață, împreună cu restul oastei sale, doar câțiva sniperi au supraviețuit bătăliei. Dar nu destui cât să divulge secretele de pe această planetă. Un secret care nici Ptolemac nu-l știa. Însă victoria lor nu conta mult, împotriva oștilor mai mari decât o patrulă victoria rar le venea lor.
Poporul lui Ptolemac era divizat și împrăștiat de-a lungul galaxiei, pur și simplu ei nu puteau să se oprească din ceartă destul timp cât să lupte împotriva adevăratului dușman.
-Cei cu pumni roșii au fost anihilați, în afară de câțiva care i-am lăsat să scape așa cum a-ți poruncit, nu știu secretele acestei lumi, dar vor da veste că aici se întâmplă ceva. Ptolemac i-a raportat noului său stăpân.
Al câtelea era secolul acesta? Al 34-lea sau al 340-lea? Nu conta, Overlorzii treceau, acesta nici nu și-a dezvăluit chipul sau identitatea sa adevărată, dar Cryptekii rămâneau, la fel era și pentru Ptolemac cel Sumbru.
-Foarte bine, trimite vehiculul de patrulă să fie capturat de cei cu piele albastră și fără nas,  la fel vei face cu cadavrele rămase și le vei la armatele care sunt frați cu cei cu pumnii roșii, și cu verișorii lor mai scunzi, dar care au tancuri puternice, iar străvechiul dușman cu piele verde nu vor trebui ademeniți, ci vor simții lupta ți vor venii pe cont propriu. Noul stăpâm a răspuns la vorbele lui Ptolemac cel Sumbru cu un mesaj scris pe ecran în loc să-i vorbească, acesta era mai paranoic decât mulți alții, însă mulți alții și-a pierdut puterea dar noul stăpân nu, adică nu încă.
-Așa cum porunciți stăpâne.
-Ai fost fidel și îndemânatic în lupta asta și multe altele Ptolemac, pentru asta îți dăruiesc rangul de comandat de batalion și îți dau voie să alegi orice trupă din oaste mea pentru a ta, și îți dau voie să vezi secretul acestei lumi.
Noul său stăpân i-a transmis lui Ptolemac cel Sumbru, și acesta și-a făcut drum către zona unde secretul dormea. Odată ce ușile masive s-au deschis Ptolemac a rămas mut.
În interiorul camerei era un secret care nu credea ca avea să-l vadă vreodată, o cameră care era legendă!
În timp ce vântul viscolea deasupra sa, și secretul i-a fost dezvăluit, Ptolemac s-a uitat la un ecran care zicea ce forțe avea disponibile.
Când a văzut ce trupe erau și ce scria la zona unde era trecută dinastia lor Ptolemac nu și-a putut crede ochii.
Erau cu toții acolo! Fiecare dinastie era pe listă! MEPHRIT, NEPHREKH, NIHILAKH, NOVOKH, SAUTEKH, MAYNARKH, THANATEKH, THOKT , OGDOBEKH , KHANSU, ALTYMHOR, KAURAVA, KRONUS, și multe altele erau acolo!
Necrons nu se  mai trezeau, ci erau cu toții treji!
În timp ce acesta se uită pe listă, necrezându-și ochii, o mare furtună a început deasupra sa. Deși nu comunica cu el, Ptolemac simțea cum noul stăpân, folosindu-și puterea sa, a creat aceastp furtună pe lumea lui Ptolemac Cel Sumbru, în semn de mulțumire pentru vitejia Cryptekului.
Secretul era așa de măreț, noua sa oaste așa de suprinzătoare, iar furtuna era așa de intensă că pentru prima oară în mii de milenii Ptolemac cel sumbru a simțit nevoia să își protejeze ochii pentru a nu orbii, la asta Ptolemac cel Sumbru a zămbit!"



No comments:

Post a Comment