Friday 8 June 2018

Introducere

Prietenul nostru comun, Rencsik Remus (in continuare: Imparatul) a propus desfasurarea unei campanii 40k. Premisa este simpla: mai multe factiuni se lupta pentru controlul unui sistem planetar.* Pentru a introduce o structura in campanie, vom folosi Reward Points (in continuare: RP).

* Desigur, nu se afla acolo din pura coincidenta.




Participare simpla


Orice meci jucat in cadrul campaniei valoreaza 1 RP. Castigatorului ii revine inca 1 RP. Faceti poze in timpul meciului, minim 1 / battle round, dar preferabil mai multe, inclusiv momentele de maxima tensiune. Trimiteti-ne (“noi” in continuare: eu sau consilierul meu de incredere, Patrick) aceste poze impreuna cu o scurta descriere a meciului, preferabil accentuand intorsaturile sau punctele culminante. Atat.

La ce sunt bune RPs?


RPs vor fi folosite la sfarsit de campanie pentru bonusuri in ultimul meci (APOCALYPSE!!!). In caz de ultima instanta, vor fi folosite pentru un ranking al participantilor, in caz de nevoie.

Participare la “Escalation campaign”


O campanie de tip “Escalation” este menita sa creasca armatele participantilor intr-un ritm sustenabil pentru pictat. Campania noastra va escala cu 500 de puncte pe luna, adica: iunie - 500, iulie - 1000, august - 1500, septembrie - 2000.

Pentru ca Imparatului ii plac modelele pictate, fiecare meci jucat minim cu numarul de puncte pentru luna respectiva, cu toata armata pictata*, valoareaza inca 1 RP. Bineinteles presupunem ca participati aici de dragul pictatului si evitam armatele pictate ca factiunea** X dar folosind regulile factiunii Y.

Trimiteti-ne la inceput de luna (primele 3 zile; pentru luna iunie, pana in 10 iunie) poze cu o armata pictata de minim numarul de puncte pentru luna respectiva pentru 2-6 RPs aditionali***.

* minim tabletop level + base

** chapter, hive fleet, regiment, craftworld etc

*** la discretia juriului

Participare la campania “narativa” - meciuri


Pentru ca Imparatul incurajeaza veselia si voia buna, incurajam si noi scenariile narative. Adica cele non-competitive, cu reguli adaugate care cresc lipsa de balancing sau liste facute dupa fluff & lore.

Orice meci jucat cu scenariile de tip “Narrative play” (Crucible of War sau altele facute custom) valoreaza inca 1 RP.

Daca doi jucatori vor sa joace mai multe misiuni narative intr-o luna (e.g. armatele lor duc o serie de conflicte legate intre ele), vor primi inca 2 RP/jucator. Contactati-ne linistit pentru a va ajuta sa organizati asa ceva.

Sistemul planetar pentru care ne batem contine doua planete ostile dar care, bineinteles, sunt bogate in resurse. Acestea folosesc regulile de Battle Zone: Night Fight, respectiv Fire and Fury (BRB p252-253). Orice meci jucat pe aceste planete, cu aceste reguli, se pune ca si scenariu narativ pentru RPs de mai sus.

Participare la campania “narativa” - fluff & lore


Pentru ca Imparatului ii plac povestile bune, va incurajam sa inventati un background armatei voastre.

Pentru fiecare personaj (character) din armata voastra cu un background narativ inventat de voi primiti 1 RP. In mod ideal incepeti cu generalul armatei, si adaugati-i un cadru de ofiteri. Backgroundul poate fi expus simplu sau de tip ‘short story’... fara limita la numarul de cuvinte! In orice limba (pe care o intelegem, inclusiv romgleza). Ar trebui sa contina originea personajului, istoria si motivatia lui. Daca ii legati pe toti intr-un mediu organic (e.g. care cu care se intelege mai bine, daca sunt conflicte intre ei etc.) cu atat mai bine.

Pentru un background general al armatei, primiti 2 RPs. Povestiti-ne despre chapterul/regimentul/hive fleetul vostru…

Actionati in meciuri in concordanta cu temperamentul armatei si folositi caracterele cu background… vor aparea in battle reports ;-)

No comments:

Post a Comment